آقای خاتمی، من کنجکاوم که بدانم
نامه سرگشاده به آقای خاتمی
پنجشنبه ۲۴ مرداد ۱٣۹۲ – ۱۵ اوت ۲۰۱٣
آقای خاتمی،
امروز آقای البرادعی در مصر از معاونت ریاست جمهوری استعفا داد زیرا که گفت “من نمیتوانم مسئولیت ریختن حتی یک قطره خون را به گردن بگیرم.” ایشان گفت که “دیگر تحمل مسئولیت تصمیمی که شخصا موافق آن نبودم و از عواقب آن میترسم، دشوار شده بود.”
و من به یاد شما افتادم و اینکه از انتخاب وزرای کابینه آقای روحانی چه احساسی دارید.
از امنیتی بودن برخی اعضای کابینه بگذریم. همه می دانیم که یک سری فشارهای نامرئی وجود دارد و دست آقای روحانی در گزینش وزیران دولتش باز باز نیست. اما انتخاب مصطفی پورمحمدی که عضو هیات مرگ بود کمی بیش از حد انتظار همه مایی است که واقع بینانه به فشارهای مرئی و نامرئی در دنیای سیاست عادت کرده ایم و از کنار آنها بیصدا می گذریم. آقای مصطفی پورمحمدی کارنامه بلندبالایی در کشتار گسترده و بیرحمانه دارد که همه چپی ها و راستی ها از آن با خبرند.
همه ما از فشارهایی که بر دولت شما هم وارد می شد آگاه بودیم. شما خود بدانها اشاره می کردید. اما بسیاری از ما شما را به عنوان چهره ای روشن در دنیای سیاست ایران که با وجدان است و زیر بار هر زوری نمی رود می شناسیم. بسیاری از کسانی که رفتند و رای شان را به نفع حسن روحانی در صندوق ها ریختند، به اعتبار حمایت شما از ایشان بود که چنین کردند چرا که شما جایگاه ویژه ای در میان مردم دارید. روشن است که خود شما نیز به داشتن چنین جایگاهی در میان مردم آگاهید و از این رو چنین بیانیه ای کارآ در حمایت از ایشان دادید.
و من کنجکاوم بدانم که آیا اکنون آقای روحانی به اندرزهای سیاسی شما اهمیتی می دهد؟ آیا هیچ فکر کرده اید که به ایشان بگویید مصطفی پورمحمدی را کنار بگذارد؟ اگر به ایشان گفته اید و تاثیری نداشت، و یا حتی فرصت این اظهار نظر را هم نیافته اید، در خلوت خود چه فکر می کنید؟ آیا خود را ابزار به قدرت رسیدن جنایتکاری مانند پورمحمدی می بینید؟ آیا به خاطر چنین انتخابی از سوی آقای روحانی متاسف هستید؟ آیا منتظر فرصتی هستید که در آینده تاسف خود را با مردم در میان بگذارید؟
آقای خاتمی،
شما در بیانیه ای که در حمایت از حسن روحانی صادر کردید، بیان داشتید که “به حکم وظیفه سنگینی که نسبت به کشور و سرنوشت ملت شریف دارم رای خود را به برادر گرامی جناب آقای دکتر روحانی خواهم داد” و مردم برای این وظیفه سنگینی که شما روی دوش خود می بینید ارزش و احترام قائل هستند و به اعتبار همان است که رای خود را به نفع حسن روحانی به صندوق ها ریختند.
حمایت شما از آقای روحانی مسئولیت کارکرد چهارسال آینده ایشان را به دوش شما نمی اندازد. شما هیچگونه مسئولیت قانونی و حقوقی به خاطر حمایت از ایشان در هنگام انتخابات ندارید. اما می دانم که شما اکنون بار مسئولیت اخلاقی حمایت از روحانی را احساس می کنید. این مسئولیت اخلاقی در حقیقت همانی است که شما آن را به عنوان “وظیفه سنگینی که نسبت به کشور و سرنوشت ملت شریف” دارید، بیان کرده اید. و از آنجایی که حرکت در راستای چنین مسئولیت های اخلاقی است که می تواند در ساختن آینده ای بسیار متفاوت از گذشته برای کشورمان تاثیرگذار باشد، من کنجکاوم که بدانم شما با این مسئولیت اخلاقی چه می کنید.
با مهر و احترام،
سهیلا وحدتی
۲۴ مرداد ۱٣۹۲
رونوشت: سایت اخبار روز